Duktiga har vi varit nu!!!

Kom in för en stund sen efter ett ordentligt träningspass. Vi har varit ute på en lång promenad/ joggingrunda på 1h 40min. Började med uppvärmning, gång 20 min så han fick göra ifrån sig sen körde vi intervaller. 5 min jogging och 5 min snabb promenad i 1h 10min alltså sju intervaller. Avslutade med 10 min långsam promenad. Så skönt att få svettas lite och känna sig mör i benen. Hoppas verkligen att Albin åtminstone är fysiskt utmattad nu. Han ligger i alla fall i hallen och sover. Det är ju ett gott tecken :)...

Annars har dagen varit bra, har jobbat som vanligt inget speciellt som har hänt där. Fått iväg en del pappersarbete och jag har träffat några patienter. Åkte efter jobbet till en möbelaffär här i stan och köpte mig en soffa och ett soffbord. Skulle köpa en TV-möbel också men jag tyckte att den var lite för liten när jag väl såg den. Får fortsätta leta efter något annat helt enkelt. Har ett krav på den TV-möbel jag vill ha och det är att den ska rymma mina gamla LP-skivor. Jag vill verkligen inte göra mig av med dem. Bland annat för att det är såna minnen men också för att en del av de är riktiga samlar skivor som är numrerade. I och med att jag har vinylskivor har jag ju också en spelare till de så den måste rymmas hade också tänkt att jag skulle ha datorn på samma bänk. Tänkte koppla datorn till tv`n och sen köpa ett trådlöst tangentbord och mus. Sen kan jag sitta i soffan och surfa via tv´n så skönt det skulle vara. Möbeln måste ju också rymma förstärkare och DVD-spelare. Någon som har bra tips på möbeltillverkare som gör snygga TV-möbler?

Ska surfa runt lite och se vad jag kan hitta. Har också hittat en bokhylla som jag har tänkt köpa, är så less på den jag har. Mycket som ska inhandlas nu men det är lite roligt att förnya sig lite.

Soffan som jag köpt är i tyg, antracit grå/ svart och soffbordet är svartbetsat med snygga kromade stålben. Hämtar hem detta efter att Albin har flyttat ut.

Apropå det så fick jag idag en förfrågan från Albins husse (han lever) om jag kunde ha Albin lite längre än vad vi skrivit i avtalet. I och med att han har varit sjuk har han inte hunnit göra det han skulle fram till nu. Det rör sig bara om två veckor extra så det ska jag nog kunna stå ut med ;)... Tycker inte att det vore snällt mot Albin att låta honom flytta till ytterligare ett ställe innan husse kommer hem.

När jag kom hem från jobbet idag var Albin väldigt understimulerad kändes det som och jag var bara så trött. Ville bara lägga mig i soffan och sova en stund men se det gick inte. Albin var överallt och klängde och klättrade hämtade skor och sprang runt. Kan inte vara lätt för en liten vovve att vara ensam hela dagarna (förutom lunchen då jag kommer hem).


Lovade ju igår att ni skulle få lite bilder så de kommer här.


Taget av Patrik
Inte helt lätt att få honom mitt i bilden men söt är han :).

Mitt i prick.
Vad gör han den där som står framför mig?

Sådär ja, det var allt för idag.

Hoppas att ni har en skön kväll där ute.

Tror att det blir sängen för oss snart ska bara in i duschen lite snabbt.

Sov gott...


Börjar

närma sig läggdags nu. Har varit en skön dag igen. Solen har varit framme och vi har haft det riktigt varmt och skönt. Hoppas att denna värme håller i sig till nästa vecka för då har jag semester igen ;). Det ska bli så skönt får se om vi kommer iväg på en liten fisketur jag och Albin ;)...

När jag kom hem på lunchen idag så hade Albin stackaren spytt ner sitt täcke. Luktade inte mumma precis. Skönt att jag har kunnat tvätta täcket nu ikväll. Promenaden på lunchen blev varm för Albin så när vi kom in i skugga slängde han sig på mage och rullade och rullade. Tyvärr så var det grus där han rullade så jag hade en grå hund sista biten av promenaden :(... När jag kom hem från jobbet gick vi på en lång promenad det blev 1 1/2 timme idag och vi ska snart ut på en kortare promenad innan vi går och sover.
Under eftermiddagspromenaden tränade vi på att sitta och att ligga. Sitt går hur bra som helst och om jag säger att han ska stanna så sitter han kvar även om jag går iväg en bit. Ligg har vi inte tränat tidigare men det gick ändå över förväntan :). Duktig kille jag har som verkligen börjar lyssna på mig nu. Känns som att vi har kommit en bit på väg i träningen.

Har sedan haft en kompis på besök som har knäppt en del bilder på Albin. Blev inga jättebra bilder inomhus men jag fick ett par bilder som han tog tidigare i veckan. Har planerat att vi ska ta några fler utomhusbilder på Albin. Det blir lite lättare att få riktigt bra bilder då. Vill också ha en riktigt bra digitalkamera som jag kan plåta lite med. Det får vänta ett tag till bara de kostar lite för mycket och jag gillar inte att handla på kredit. Har jag inte pengar att betala med så får det vänta tills jag har det.

Nä nu är det dags att hämta täcke och gå sista promenaden.

God natt och sov gott!

Dagen har varit fullspäckad!

Massor att göra på jobbet med tester hela dagen. Kul det är att testa idrottare som är så motiverade och trevliga. Har haft roligt precis hela dagen. Blir en liknande dag imorgon men inte hela dagen.

När jag kom hem var Albin och jag ute på en långpromenad. Blandade promenaden med lite lätt jogging dessutom. Det blev en timme och 45 minuter. Trodde i min lilla värld att han skulle bli trött av detta. Så fel jag hade... Har varit full fart på honom hela kvälle i alla fall och han hittar på en massa små bus hela tiden. Ser verkligen hur det lyser i hans ögon när hon kommer på vad han ska göra. Han gå verkligen från noll till hundra på under en sekund. Kan ligga still ena sekunden och nästa så är han och gräver i någon väska eller biter i mattan eller mina skor. 

Kan någon som läser detta också förklara för mig hur jag ska få honom att sluta slicka på mig hela tiden? Han slickar mina fötter, ben och armar. Han kan hålla på hur länge som helst. Är jag så smutsig eller smakar jag bara gott eller vad är det frågam om?

Nu är det sängen som gäller för oss på en lten stund.

Sov gott

Idag

har det varit en lugn dag på jobbet. Började med att köra maxtest på förmiddagen. Gick över förväntan faktiskt. Har inte blivit någon förbättring i mitt syreupptag men det kan ju bero på att jag inte har tränat något. Skönt i alla fall att det inte har minskat något heller. Kändes som alltid efter testet att jag hade nog kunnat springa några sekunder till. Har inte riktigt pannbenet nu för att ta ut mig totalt tills jag stupar och hänger i selen.
Måste börja springa eller cykla snart igen för att förbättra min kondition igen. Har gått ner i vikt i alla fall. Har tappat ett kilo under semestern. Hur vanligt är det om jag får fråga? Speciellt med tanke på att vi har suttit så mycket stilla i bilen och så gott som bara ätit skräpmat när vi har rest.

Glömde skriva om igår när jag var ute med Albin på lunchen så stannar en bil några meter framför oss på andra sidan gatan. En man kliver ur och jag ser att han tittar åt mitt och Albins håll. Han går över vägen och när vi kommit lite närmare ropar han: Fy fan vilken fin hund. En sån ska jag ha när min nuvarande har gått bort. Han tyckte att Albins färger var så fina och att hans päls glänste så fint :)... Alltid kul att få höra att folk tycker att Albin är fin trots att han inte är min. Han tyckte absolut att jag skulle ställa Albin mer för att få lite bra resultat på honom. Så ringträning kan vara bra att börja jobba lite till med. Det var ju vad domaren i Köping också tyckte.

Har också varit på en promenad med Ella och Puma. Kul att träffa de båda igen även om det kändes lite tungt i hjärtat. Albin och Puma blev också glada att ses. De ville börja busa direkt. Puma verkligen kröp ihop när hon såg Albin och var jätteleksugen. Tyvärr kunde vi inte släppa de tillsammans något idag.

Blir kanske någon mer promenad tillsammans framöver. Skulle vara tråkigt om Puma glömmer bort mig hon är ju så fin, tycker verkligen om den hunden.

Imorgon blir det en rolig dag på jobbet. Massor med tester som ska göras, hela dagen är fullbokad. Detsamma gäller halva torsdagen sen är det snart semester igen ;)... Så skönt det ska bli. Ska få bilen servad (6000 mil) och besiktigad.

Kul att du har hittat hit Jennie. Roligt att få veta vem som läser våran blogg.
Jag ser ju att besöksstatistiken ökar men det är så få som ger sig till känna och det är lite tråkigt.

Nu ska jag titta på SYTYCD. Alltid lika kul att titta på dess unga duktiga dansare. De är helt otroliga.

Ha en skön kväll

Let´s be carefull out there!!!





Glömde en sak!!!

Lämna gärna en kommentar om du ändå är här och läser...

God natt!!!

Har haft en riktigt bra dag!

Väl på jobbet så började det rulla på som vanligt. Det var faktiskt rätt så skönt att börja jobba och skingra tankarna lite. Prata lite med mina underbara kollegor också. Tack för att ni finns och orkar lyssna på mig när jag är deppig och för att ni får mig på bra humör.

Albin har haft en riktigt bra dag idag. Idag är det roligare att ha hund igen trots att han har suttit och tiggt när jag har suttit här och fikat med O.
Har varit på en lång promenad när jag kom hem med Albin. Har lämnat nycklarna som jag skulle lämnat i lördags. Väl där så fick Albin träffa en annan hund som bor granne med min kompis. En golden retriever som var två år och de ville börja leka med en gång. Tyvärr vågar jag ju inte släppa Albin än. Litar inte på att han ska komma tillbaka när jag kallar på honom vet inte heller hur hårdhänt han är i sin lek med andra hundar. Vet ju att han är hård mot Puma men hon tål ju det och är hård tillbaka.

Såg också att vi fick en ny världsmästare i simning och ett nytt världsrekord. Vilken otrolig 15-åring får verkligen gratulera till dessa framgångar. Kan bara tänka mig hur många längder den tjejen har gjort i simbassängen för att kunna nå denna framgång. Eller, nä jag kan nog inte tänka mig hur många längder hon har gjort.

Vilket sug jag fick nu efter att komma igång med min egen träning igen. Har ju ett gym på jobbet så jag har ju nära dit men känns som att jag inte hinner med det nu när jag har Albin. Han tar ju en del tid. Normalt så tränar jag på lunchen men nu blir det ju att åka hem för att vandra Albin istället.

Har haft trevligt besök här hemma också nu ikväll. Kaffe och muffins och en massa roligt snack och goa skratt. Tack O för att du kom på fika. Hoppas att det blir fler gånger. Ska fundera över fredagserbjudandet, skulle vara riktigt kul.

Snart dag för sista promenaden för dagen. Måste försöka komma i säng i tid ikväll. Ska köra det tredje maxtestet imorgon för studien. Kan vara bra om jag är någorlunda utvilad när jag ska köra.

Sov gott där ute. Jag ska försöka, får hoppas att det inte är alltför mycket tankar som virvlar upp bara som håller mig vaken. Vad gjorde jag fel, vad kunde jag ha gjort annorlunda???

Let´s be carefull out there...

Less

på allt just nu känns det som. Har ingen som helst lust att börja jobba imorgon som jag redan skrivit några gånger. Är less på Albin som är hur jobbig som helst idag. Är less på en massa annat också, kan ha att göra med att jag saknar...

Albin har i alla fall hunnit med att äta av min frukost olovandes, han har pissat i soffan olovandes och är allmänt besvärlig när vi är ute och går. Har precis varit ute i skogen och gått över stock och sten i 1 1/2 timme. Gick inte så fort framåt för Albin skulle tugga på varenda pinne som han bara kunde hitta. Det var alltså ingen bra idé att gå med honom rätt ut i skogen.


Frukosten hann han med efter att han själv hade ätit. Han smög in i sovrummet där han inte får vara. Jag körde ut honom och han springer in i vardagsrummet. När jag kommer till vardagsrummet står Albin med framtassarna på vardagsrumsbordet och äter i min frukostskål.

Fick precis ett tråkigt samtal så jag orkar inte skriva mer just nu...


Vaknat

till liv igen. Ska alldeles strax ut på en liten promenad med Albin. Tack U och A för en jättetrevlig kväll som alltid. Blev alltså ingen fisketur igår men det blev en kväll med lite pilsner och goa samtal istället.

Skönt att kunna prata med vänner om allt möjligt och skingra lite tankar, Glömde bara bort anledningen till att jag skulle dit. Skulle ju lämna nyckel till de men den glömde jag på vägen. Jaja får bli en annan dag istället. De åker ju inte förrän nästa helg.

Ångesten för att börja jobba igen börjar krypa på. Känner inte alls för att jobba. Skulle gärna ha semester några veckor till.

Nu är det promenaddags för oss innan det blir frukost.

Ha en bra dag...

Precis

kommit in från en lång promenad. Skönt att rensa huvudet med dessa långa promenader. Många tankar som far runt just nu. Har mig själv att skylla till viss del. Inte bra att vara allt för ärlig verkar det som.

Albin mår bra, han har mestadels gått kort idag på vår två timmars promenad. Trodde att det skulle börja regna mest hela tiden under promenaden men det gjorde det som tur var inte.

Skulle åkt ut med en kompis och fiskat nu ikväll men det blir inte av för det blåser för mycket. Vi skulle ha trollat efter gös men det går inte när det blåser så här. Albin hade självklart fått följa med. Hade varit kul att se hur han reagerade på att vara i en båt ;)...

När nu fisket inte blir av ska jag hem till ett par tjejkompisar istället. De ska låna en annan kompis lägenhet i Göteborg. Så jag ska bara hem till de för att lämna nyckel så de kommer in i lägenheten när de åker ner.

Har inte hänt så mycket annat idag. Ännu en slapp dag med läsning och tv-tittande. Rätt så skönt är det också. Får ta tillvara de sista dagarna innan jag börjar jobba igen. Jobbar bara en vecka nu och sen har jag semster ytterligare en vecka så det är inte så farligt.

Ska se om jag kan komma iväg och dra lite lax sista semesterveckan. Vet bara inte var jag ska göra av Albin då. De jag ska åka till har egen hund och ta med Albin dit tror jag inte på. Tror absolut inte på att ha honom i en smal liten forsbåt medans vi fiskar i älven.

Nä nu är det soffan som gäller en stund innan det är matdags och sen en ny promenad.

Let´s be carefull out there...

Så var denna dagen snart till ända!

Har inte fått speciellt mycket gjort idag. Har sovit för det mesta, var nog mer sliten efter resan och allt bilkörande än jag trodde.
Har i alla fall fått tillbaka min telefon som varit på semester hos SonyEricsson. Har också hittat soffa, soffbord och en ny tv-bänk. Skulle få allt för ca 13.000 kr. Kändes ändå inte så jäkla dyrt, ska nog göra slag i saken bara jag har fått hjälp med lite smakråd ;)...

Albin har varit väldans lugn idag och duktig när vi har gått våra promenader. Tror att allt slit har börjat ge lite resultat till slut. Hoppas bara att husse bibehåller all disciplin när han kommer hem :)...
Träffade en kompis när vi gick senaste promenaden och han hade köpt en ny kamera. Han tog några bilder på Albin som blev riktigt bra. De kommer så snart jag har fått de från honom.

Nu ska jag lägga mig i soffan igen och föra över lite kontakter från min gamla telefon till den nya. Sen ska jag läsa färdigt Cesar Millans bok. Riktigt intressant läsning, boken rekomenderas.

Ha en skön kväll

Hemma

i Boden igen. Tänk att det ska ta så lång tid att köra när man är på väg hemåt. De 65 mil som vi körde igår tog elva timmar. Förstår inte hur E45:an kan kallas för europaväg? Bitvis är den så dålig så det är rent ut sagt trist att köra på den. Dessutom hade vi regn nästan hela vägen från Östersund det gör det ju inte roligare att köra precis :(...

Nä vi kom hem lämnade vi Ella och Puma sen åkte Albin och jag hem till mig för lite käk och en långpromenad. Vi var ute i nästan två timmar i regnet. Klockan ett var vi hemma och då var det bara sängen som gällde för oss. Klev upp nu vid tio så det börjar bli dags för en ny promenad för oss båda.

Ska kolla om min telefon har kommit tillbaka från semester idag också. Har itne hört något från firman där jag köpte den så jag tror inte att den är på plats än. Vill ha min nya telefon är så less på den gamla.

Ska försöka åka till någon möbelaffär också. Börjar bli så less på möblerna i vardagsrummet. Dessutom börjar de falla sönder också har jag mäkt nu när Albin finns här. Han stöter i soffbordet och det är inte det mest stabila soffbordet som finns. Gick sönder när jag flyttade upp till Boden. Fick det lagat men det blev inte som det var innan tyvärr.

Nu ska jag sätta fart här hemma. Har ju en del som ska packas upp också från resan.




Good bye

Göteborg, Hello Norrbotten, here we come. Dags för avfärd mot norr igen. Tråkigt att lämna denna underbara stad med goa vänner. Tyvärr kallar jobbet. Fick ett förslag igår som jag ska ta mig en funderare på ;)...

Nu, packa det sista i bilen sen iväg och hämta Ella och Puma.

Ha en bra dag.

Let´s be carefull out there!!!

Ännu en dag

är slut på semestern. Idag har vi hunnit med en del. Blev väckte som vanligt av en morgonpigg Albin som inte ville sova längre än till klockan 07.30. Fick mig en kopp nybryggt kaffe direkt när jag kliver ur sängen (tack älskling). Efter detta en morgonpromenad med båda vovvarna. Avslutar morgonen med en gemensam frukost.

Åkte sen iväg till Freeport för lite shopping. Tänkte mer på Ella och hennes shopping. Jag har ju lyckats köpa något till mig själv i varje stad som jag har varit i under semestern. Tyvärr hittade Älsklingen inget som passade. Efter Freeport lämnade jag av Ella hos en av hennes kompisar utanför Göteborg. Stannade kvar en liten stund så alla hundar fick leka en liten stund. Leken gick nästan överstyr och det är Albin som är den stora uppviglaren.

Jag åkte sen hem till Kallebäck och vilade en liten stund med Albin i soffan.
Åkte senare till Munkebäck och hämtade en nyckel till en lägenhet. Kompisen som bor där ska låna ut sin lägenhet till ett par av mina kompisar i Boden. Smart lösning att jag tar med mig nyckeln upp nu så de inte behöver börja fixa med det när de ska ner till Göteborg.

Avslutade kvällen på Heaven 23 i Gothia Towers med R  och I. King size räkmacka, ett glas vin och en liten öl slank ner. Hade gärna tagit en öl till men jag ska köra bil i morgon så det är bäst att jag håller mig nykter.
Tack så jättemycket för en väldigt trevlig kväll. Hoppas verkligen ni gör slag i saken och kommer norrut under hösten, skulle vara sååå kul.

Som sagt bikörning i morgon igen, den här gången bär det av norrut igen. Ska försöka ta oss til Östersund (ca 80 mil). Ordnade boende i Östersund genom en kompis som vi träffade igår. Han hade lite kontakter ute i tassemarkerna så vi får sängplats hos en kompis till honom. Tänk vilka trevliga människor det finns i denna värld. Vet faktiskt inte om jag skulle låna ut min lägenhet till vilt främmande människor, speciellt inte om jag själv inte ska vara hemma.

Nu är det sovdags för mig och Albin. Ögonen börjar hänga och det blir tidig revelj. Sov så gott där ute nu! Det ska jag försöka göra...

Let´s be carefull out there...

Mer bilder!

Vi har nu haft en jättemysig kväll tillsammans med ett par av mina goda vänner här i Göteborg. Vi har bjudit på middag och druckit lite öl och vin tillsammans och pratat om allt möjligt. Både roliga och sorgliga ämnen har kommit upp. Skålade bland annat för en god vän som gick bort för några år sedan, blev några dystra minuter när vi pratade och mindes honom. Pratade också om killarnas olika svensexor som de varit med om. Bäst tror jag att R var då han under sin egen svensexa fick spela guerillagolf. Det innebär att han (brudgummen) är klädd i kamokläder och ligger gömd i skogen vid en golf green. När alla bollar som spelats ligger på green och spelarna har kommit för att putta skall brudgummen springa in på green och ta en av bollarna och sen springa tillbaka in i skogen utan att bli fasttagen. Det blev en hel del skratt åt denna berättelse :)

Vi har i övrigt inte gjort något speciellt under dagen. Varit ute och gått lite med vovvarna och haft det mysigt. Tyvärr är inte vädret med oss på denna resan. Det hade varit så skönt om vi kunnat ligga ute vid havet någon dag :(... Ella och jag har varit en liten stund i Mölndals centrum och shoppat lite. Till och med Ella har hittat lite grejer idag, trots att hon gick med mig ;)...

Här kommer lite fler bilder från vår resa ;)


Albin gillar att slicka min skalle


Tror han höll på i 15 minuter med denna behandling innan han gav sig :).


Albin gillade päronen som fallit från trädet i mina föräldrars trädgård...


Gillar att smyga på kompisen Puma...


innan man sätter igång att busa på allvar.


Men vi kan mysa tillsammans också!


Mer mys!!!


Kan mysa med plasthusse på morgonen också :)!


Mys under Amstaffspecialen i lördags. Tack Paula för bilden ;)!

Nu ska vi gå och sova. Kommer att bli en lång dag i morgon. Vi ska besöka freeport på förmiddagen sen ska vi ut på nya äventyr. Läs mer i Ellas och Pumas blogg http://ellapuma.blogg.se/index.html

God natt och sov gott.

Ps. Lämna gärna en kommentar om du har vägarna förbi vår blogg. Ds.


Bilder från resan!!!

Puma och Albin


Kompisarna!!!


Albin in action...

Albin in action i Köping!


Alla tre i soffan!

Albin tyckte att Puma var smutsig i morse och Ella är trött...

Ska lägga upp lite fler bilder så snart jag har sparat ner de i datorn...


Göteborg

till slut... Det blev en lång resa igår för att komma hit. Efter att lägenheten som vi lånat var städad och bilen kom vi iväg. Klockan hann bli halv fyra innan bilen började rulla. Kommer ut på E18 och närmar oss Örebro när det börjar regna rejält. Bilen börjar kännas lite sladdrig och jag tänker att det beror på den blöta körbanan så jag sänker hastigheten. Kör vidare och ungefär halvvägs till Göteborg stannar vi för att sträcka på benen. Kommer ur bilen och ser att jag har punktering på höger bak :(... Har troligtvis kört med detta ett tag för däcket är rejält slitet. Inte så mycket annat att göra än att dra ur all packning ur bagaget och fram med reservdäcket. När däcket väl är på plats så är det inte så mycket luft i det. Kan dock köra en bit för att fylla mer luft vid närmaste bensinstation. Ringer volvo assistans och får hjälp med telefonnummer till en däckjour i Skara. Som tur var kunde han hjälpa oss med nytt bättre begagnat däck och byte av däcket. Kostade en tusenlapp för allt ihop. Lite sura pengar att betala av semesterkassan.

Stannar i Floda för att käka lite pizza. Träffar lite trevligt folk utanför pizzerian som har amstaffar och Puma skäller på dem till en början. När hon väl har fått hälsa så är det inga problem längre. Ett av paren släpper sen ut en av sina tikar (Nova). Puma börjar skälla igen och slutar inte förrän Nova sitter inne i bilen igen. Albin och Nova fick i alla fall hälsa och det gick jättebra, Albin ville bara leka.

Kom i alla fall vidare från Skara och in till Göteborg denna härliga stad. Irrar mig till slut upp till Masthugget för att hämta nyckel till lägenhetn där vi nu bor. Tack R för att du lånar ut den till oss. Lägenheten i Kallebäck är alldeles nybyggd så vi bor riktigt bra. Till och med hundarna trivs trots att det är hiss till sjätte våningen.

Nu ska jag iväg till R och titta på hans renoveringsobjekt som han har i närheten. Han håller på att renovera en bostadsrätt som han ska bo i senare.

Ska senare under dagen lägga ut lite bilder från helgen.

Ha en bra dag och kommentera gärna om nu någon läser det jag skriver....

Albin

har nu varit med om sin första oficiella utställning här i Köping.
Det gick riktigt bra för oss. Han fick en andra plats med HP. Ska väl sägas att det bara var två hundar i hans klass men omdömet han fick var riktigt bra.

Mankhöjd 37 cm
Well made young man, good strong head. Well balanced,
Good strength of jaw, good step development back.
Wide front. Well developed for his age.
Good bone and substance.
Would benefit ring craft classes to improve his chanses.
Well presented.

Albin som aldrig varit uppe på ett utställningsbord fick dessutom hoppa upp på detta för att få mankhöjden mätt. Det var inga som helst problem. Albin har verkligen varit coollugn idag, det har varit riktigt kul.

Tyvärr blev det ingen utställning för Puma idag hon fick vila istället. Hon blev lite rädd för domaren igår så Ella tyckte det var bäst att vila henne idag. Jag tror också att det var helt rätt beslut.

Nu ska vi packa ihop våra saker här och städa ur lägenheten innan vi sätter oss i bilen. Den här gången är målet Göteborg. Vi kommer att stanna där till Onsdag morgon då det bär av norrut igen.

Förstår inte varför tiden går så fort när man har roligt.

Nä nu är det packning och städning på schemat.

Lämna gärna en kommentar om ni är inne och läser.

Let´s be carefull out there!!!

Utställningsdags

i Köping. Vi ska alldeles strax åka och hämta Pumas nummerlapp för att sen spendera en hel dag på en gräsmatta i värmen och solen. Finns viss risk för att bränna sig kanske??? Har blött ner handdukar som ligger i kylbag med frysklampar för att kunna kyla ner hundarna om de blir för varma. Tror inte att det finns så mycket skugga där vi ska vara nämligen.

Väntar nu bara på att badrummet ska bli ledigt så att jag kan hoppa i duschen och göra mig iordning. Det är någon som har ockuperat det en stund (Ella). Hon är visst klar nu så det är väl bäst att jag går då så jag hinner till utställningen.

Ha en bra dag. Tror våran kommer bli riktigt bra med en massa hundar.

Let´s be carefull out there...

Framme

i Köpng är vi nu. Har varit ytterligare en lång dag med massa bilkörning. Hundarna har fått mat och vi väntar nu på att våran pizza som står i ugnen ska bli klar. Resan har gått hur bra som helst trots att det är så varmt. Hade 27 grader utanför bilen när vi körde.

Ska äta och sen blir det en promenad med hundarna så att de blir av med lite energi. Puma ska badas och få klorna klippta sen blir det förhoppningsvis någorlunda tidigt i säng ikväll, känner att jag behöver sova.

Vi har haft det så skönt i Västervik så det var lite tråkigt att åka därifrån idag men utställningen ska bli riktigt rolig. Har hunnit med att träffa lite folk från Kalix redan här i Köping. De ska ställa sin Amstaff Tyra imorgon.

Lustigt att man ska träffa på människor man känner på lite olika ställen. Var och handlade lite snabbt igår när vi var i Västervik. Springer då på bekanta från Boden. Sprang också på en kompis från Göteborg när vi var i Västervik. Världen är så liten.

Nu är det maaaat.

Hej!!!

Torsdag

kväll har gått över till natt och här sitter jag och ugglar. Ella sitter och pluggar och jag borde gå och sova. Sista natten i Västervik om några timmar bär det av till Köping för hundutställning.

Vi har haft det alldeles underbart här nere hos mina föräldrar. Vovvarna och vi har fått mycket motion och massor med god mat. Dagarna har bara rullat på vet inte vad vi har gjort egentligen vi har bara varit och har tagit det lugnt. Varit på lite stadsvandring, badat lite (Albin börjar våga sig längre och längre ut i vattnet), åkt lite bil och kollat på lite sevärdheter runt omkring Västervik.
Det är bara så lite tid och så mycket som jag skulle vilja visa Ella och hundarna. Västervik är en otroligt fin sommarstad. När man är här sommartid så kan jag faktiskt känna ett litet sug efter den här staden trots att det är så många år sedan jag flyttade härifrån.

Ellas skolböcker har äntligen kommit idag så hon har kunnat plugga lite ikväll. Jag har varit och hälsat på en gammal klasskompis och hennes minsta tös som är lite drygt 2 månader gammal. Jättesöt liten tjej och så lugn och behaglig. Albin fick följa med dit och han var så lugn och fin hela eftermiddagen. Skulle bara stanna en liten stund men som vanligt så blir jag kvar i flera timmar tills min syster ringer och efterlyser mig (hon var nu på plats hos mina föräldrar) för det var dags för middag också.

Kokt färsk potatis, grillad fläskfilé, pepparsås, beasås grönsaker och massa annat gott. Går i alla fall inte hungrig när man är här. Efter middagen gick vi på promenad hela familjen med hundar. Lät hundarna springa lösa och busa på ett stort gräsområde som kallas breviksalpen. Jäklar vad hundarna kan springa fort, riktigt bra motion för Albin kan jag ju säga.

Puma har dessutom varit på rymmen under dagen. Hon gör lös i mina föräldrars trädgård på gångbanan utanför åker en rullskidåkare förbi och Puma gillar inte de. Vi hinner stoppa henne men i samma veva kommer en granne hem på cykel och Puma springer ut på gatan och förföljer henne till hennes hem. Har nog aldrig sett Ella springa så fort innan som när hon sprang efter Puma den här gången. Grannen blev tyvärr lite skrämd så nu blir väl mina föräldrar och våra hundar kvarterets skräck hädanefter, tur att vi åker imorgon :)...

Jag busade också lite med Albin och det slutade med att han högg efter mina byxor, bet mig i underbenet och byxorna gick sönder. Gick inte hål på mig i alla fall ;). Albin fick sen ligga och slappna av en stund på sida...

Nu är det dags för sängen...

Tjollahopp!!!

Framme

i Västervik. Kom fram igår kväll och har hunnit njuta av dagen som har varit fin men avslutades med lite regn. Har precis ätit middag, grillad flintastek, potatis och massor med annat gott.

Resan ner har gått bra men vi har haft våra små bravader. Började redan i Bygdeå när vi hälsade på Pumas Kennelmatte och husse. De har en inbyggd pool i altanen. När vi var på besök låg en pressening över poolen som isolering, Albin trodde att det gick att gå på detta men insåg snart att han sjönk. Ella och Frida såg detta så Ella hoppar i poolen med kläder på och Frida drar presseningen mot poolkanten, Albin överlevde och han är inte mer rädd för vatten nu än han var innan detta hände.

Väl framme i Sundsvall, när vi har hittat till vandrarhemmet (Södra bergets vandrarhem) ska vi ut på en lång promenad med hundarna efter dagens långa biltur. Vi hittar ett elljusspår i närheten av vandrarhemmet  som vi börjar följa. Drygt tre timmar senare är vi tillbaka vid vandrarhemmet helt genomblöta efter att ha vandrat (och varit lite vilse) genom högt gräs, vattenfyllda vägar, backe upp och backe ner och jättetrötta.

Kom fram till Västerik igår kväll och har installerat oss nere i källaren. Första natten har gått bra trots att Albin har varit lite gnällig och Puma har sovit nästan hela natten med oss i soffan. Idag har vi åkt runt och shoppat lite. Ella har letat nya träningsskor och jag har mest kollat efter kläder. Som vanligt när vi är och shoppar tillsammans är det jag som går hem med flera påsar i händerna och Ella har ingenting.

Har inte riktigt planerat morgondagen men jag tror att det blir en tur till Gränsö med hundarna och om det blir lite varmare än idag kanske det blir ett dopp i det blå dessutom.

Nu ska jag gå oh umgås med min systerdotter och mina föräldrar en stunde innan det är dags för promenad med hundarna och tidig sänggång.

Ha en skön kväll och Let´s be carefull out there...

Albin

är trött idag han bara sover och sover och sover. Det är i och för sig bra för han fick en ordentlig genomgång igår av Ellas bror. Tror att han kanske har fattat nu att det inte är någon idé att springa runt och vara kaxig när man är inomhus och framförallt att det inte är någon idé att hoppa på Puma hela tiden.

Dagen ska ägnas åt att städa färdigt här hemma, tvätta av bilen inför resan och sen packning. Blir förhoppningsvis tidigt i säng så jag orkar köra imorgon. Vi har också fått en fripassagerare som ska med till Gävle. Ellas plastbrorsa ska med, skönt det för då kanske jag får lite avlastning i körningen en bit av sträckan.

Har provat en sak idag som jag egentligen köpte till min mor och far. En scanner för negativ och diabilder. Tog lite längre tid än jag trodde att lägga in bilder i datorn med den. Dessutom var mina diaramar lite för tjocka så de gick inte in i scannern. Mamms och Papps får ett digert arbete att lägga in alla deras diabilder (tur att de är pensionärer). Jag får låna scannern någon annan gång för att lägga in de diabilder jag har sedan många år tillbaka.

Nu ska jag sätta fart så jag får något gjort.

Ha en bra dag och Let´s be carefull out there

Det är fredag kväll

å det sjunger i blodet
Ett par stora stark å det skevar i lodet
Det är veckans belöning när skiftet gjort halt
Man är mild å patetisk å pratar om allt
Här går svajiga ben till ett coverband på scen
Alla flickor är Lilli Marlene
Här strider ett gäng i rätt fuktig teräng
Å alla skanderar dom samma refräng

Första versen från Jävlaranammas låt Fyllefloskler vet inte varför jag skrev detta för det stämmer inte in på mig just nu. Bara en rolig låt helt enkelt ;)...

Har varit ännu en lugn dag, varit ute och åkt med Ella och Puma en stund, Albin fick stanna hemma idag. Vi har varit till Storheden tittat efter ett dressyrhalsband till Albin på Djurmagazinet men de hade inget i hans storlek. Så jag har ringt till Djurmagazinet i Umeå och där hade de i rätt storlek så det är bra att vi passerar där på söndag så jag kan hämta ut det.

Ella och Puma har varit här en stund nu också, Ella kom med mat som jag sen har tillagat. Fläskfilé med paprika i pepparsås med pasta till det (Ellas favoriträtt). Gick en sväng med vovvarna sen och kollade lite på Weightpull läger som hålls här i stan i helgen. Tror att Albin blev riktigt sugen på att vara med och dra kättingar. Han ville i alla fall inte sitta stilla speciellt länge. Nu är han helt uppe i varv och vill inte lugna ner sig. Ligger till slut på sida och bara flämtar.
Ska bara ställa mig och diska lite sen åker vi till Ella och Puma för att äta godis och titta på film. Blir en myskväll alltså ;)...

Måste verkligen städa färdigt imorgon och packa. Det bär ju av söderut på söndag, ska bli så skönt att komma bort ett tag från Boden och se något annat.

Ringde en gammal arbetsgivare häromdan från Göteborg och undrade om jag hade lust att komma och jobba också. Tyvärr sa jag, har semester och befinner mig på helt fel ställe i landet för att kunna göra det. Kul att bli ihågkommen i alla fall. Men jag har ingen större lust att gå tillbaka och börja sälja sängar igen om jag ska vara helt ärlig.

Nä nu ska jag göra iordning här hemma innan jag åker iväg.

Ha en skön kväll.

Idag

händer det lite här hemma i alla fal inte bara ligga och sova :)... har varit ute två gånger än så länge med Albin och han följer mig som han ska. Har gått med honom kort i nästan 1 1/2 timme utan några större problem.

Nu ligger han och sussar i hallen jag väntar bara på hur han ska reagera när jag drar igång dammsugaren. Sist den var igång så blev han lite lätt rädd för den. Håller på och tvättar också så det är en massa spring upp och ner. Har dessutom varit och lämnat lite skräp på återvinningsstationen. Sååå skönt att bli av med allt som bara ligger och skräpar.

Ella jag blev ju utkallad, det kom ett nödrop från min hungriga tjej och det kan jag ju inte neka ;)...

Nä nu ska jag beställa böcker till älsklingen så hon får de när vi kommer ner till Västervik.


Let´s be carefull out there...

En

lugn dag och kväll ska nu avslutas med att hoppa i säng. Har inte hänt så mycket alls idag har mest vilat gått med Albin och vilat igen. Blev utkallad till Ella för hon var hungrig hon har haft data krångel hela dagen så det hade nog inte blivit så mycket mat :(... Blev en liten promenad med Ella och hundarna också. Albin är som vanligt när han får sällskap på promenaderna då ska han visa sig stursk och på styva linan och gå först så han drar och drar och drar. Försöker också äta en hel del hästbajs också, förstår inte vad det är som är så gott med det?
Nu har han i alla fall slocknat i soffan och snarkar så gott. Måste säga att han nog är lite understimulerad idag. Det har inte alls blivit lika mycket promenader idag som det brukar bli :(...


Imorgon måste jag verkligen sätta lite fart och få lite gjort här hemma. Ska också tvätta en massa måste ju ha rena kläder med mig när vi åker söderut. Ska bli så skönt att komma bort ett tag och träffa la familia och några vänner i Göteborg.

Undrar vad mina föräldrar tycker om hundarna? Har försökt att förbereda de idag på att det inte är de allra lugnaste hundarna som kommer :). Mammas fråga var om de sprang och jagade varandra som jag gjorde med mina kompisar när vi var små :)...

Nä nu är det sängen som gäller. Gonatt

Trött

som bara den är jag idag. Fattar inte varför jag är det egentligen. Inte bra att vara ledig helt enkelt, blir bara trött av det. Ska bli så skönt att åka söderut på söndag. Kommer bli en tuff resa för både hundar och människor.

Dagen har gått i racerfart fattar inte var tiden tar vägen. Har hunnit med att städa lite här hemma. Var ute med Albin 1 1/2 timme på förmiddagen. Han har börjat gå så bra nu så nu börjar det bli riktigt roligt att gå med honom :).. Har också hunnit skicka min alldeles nya telefon på semester. Har haft den i ungefär två veckor och den slutade fungera igår :(... Surt är det, jag ville ju ha med den på semestern för det är en 8 megapixelskamera i den. Har också varit och gått med Puma en sväng men hon var inte alls något sugen på att gå någon längre sträcka. Vet inte vad det är med henne just nu. Undrar om det är så att hon saknar Albin lite grann när han inte är med? Nu har Albin och jag varit ute på ytterligare en promenad på 1 1/2 timme. Albin har fått mat och han har nu slocknat i soffan. Så skönt att han börjar lugna ner sig mer och mer inomhus.

Köpte en ny kamptrasa till Albin igår den gamla han hade var så söndertuggad. Köpte också ett nytt koppel som är lite bredare och stabilare det blev också ett dressyrhalsband.

Har tränat en hel del på att få honom att stå inför utställningen. Det börjar gå bättre och bättre fast han vill gärna sätta sig så fort vi stannar.

Han fick ett märgben igår och han tuggade och tuggade och tuggade, Fick till slut ta ifrån honom det för klockan blev så mycket, vill inte störa mina grannar. Kan väl säga att han inte blev så bra i magen av det men det får man ta.

Nu är det dags för husse att äta lite mat. undrar bara vad jag ska äta idag. Får fundera lite till på det tror jag.

Ha en skön kväll och let´s be carefull out there!!!

Söndags

mys... Vaknade tidigt i morse av att jag frös, försökte dra lakanet över mig  för lite värme men det satt fast. Puma har någon gång under natten smugit upp i sängen och lagt sig på mitt lakan vilket gjorde att jag inte kunde dra det över mig så jag fick fortsätta frysa. Dessutom låg hon mellan mig och Ella så jag kunde inte flytta närmare Ella heller :(...

Albin vaknade en stund senare och gnällde som han alltid gör på morgonen, hungrig, kissnödig och sällskapssjuk :)... Klev upp, snabb kopp kaffe sedan blev det en timmes promenad med två pigga hundar.

Ella har nu fastnat i soffan med Puma i famnen tittar på Cesar. Albin far fram och tillbaka och får inte så mycket uppmärksamhet, synd om honom just nu,

Kanske blir lite backträning senare idag eller kanske lite sökträning....

Igår var vi på hundutställning i Piteå. Jag ställde inte ut Albin men Ella ställde Puma.
Spännande att se hur Albin sköter sig med en massa hundar runt omkring. Det går jättebra så länge vi står stilla men så fort vi rör oss är det en massa drag i kopplet det är ju så många härliga dofter överallt.

Tittade också på ringen där de ställde ut staffe, jag blev inte så jätteimpad av de som ställde ut. Tyckte att de inte riktigt hade koll på vad de gjorde (som att jag skulle ha så mycket bättre koll på det)

Ska i alla fall ställa Albin i Köping den 19:de Juli och i Skellefteå den 15:de Augusti. Då kanske det är jag som ser ut som ett miffo i ringen istället :)....

Nu blir det soffan för mig också en stund innan det är dags för en längre promenad....

Ha en skön dag och let´s be carefull out there...


Äntligen

sista dagen att jobba innan semestern :). Var lite trött igår kväll och orkade inte skriva något här. Igår hade vi en riktigt bra dag. Svalt och skönt och Albin var pigg och glad mest hela tiden.
Lekte lite hemma när jag kom hem. Tänkte jag ska försöka få honom att sitta och stanna medan jag lägger ut godisar som han får leta efter.
Det går sådär, så länge han ser mig så sitter han kvar men så fort jag försvinner från hans synfält så kommer han lunkandes ;). Till slut gick det i alla fall bättre och bättre. Provade att gömma godisar under en matta, inga problem för Albin att hitta. Provade att lägga godisar i en gammal toarulle som jag tejpade ihop. Det tog honom ungefär 1 1/2 min innan toarullen var massakrerad och tömd på godisbitar.

La också en godisbit under en gammal kakburk (Pumas matskål hemma hos mig). Albin sprang och puttade runt den på golvet ett bra tag tills han la sig ner och helt enkelt bet tag i burken och lyfte den. När han lyft den så glömde han bort godisen och bet sönder burken istället. Godisen kom han ihåg efter att jag påminnt honom om den :)...

Att Albin är ett matvrak har jag ju förstått för länge sedan men jag trodde itne att banan skulle höra till hans favoritföda men se vad fel jag hade. Banan biten som han fick slank ner på två röda sen ville han ha mer :).

Kvällspromenaden blev riktigt lång, en bil med två tjejer stannade till och med och berömde Albin för de tyckte att han var sååååå SÖT. Kul att han får den uppmärksamheten. Promenaden tog oss i alla fall hem till Ella och Puma där det bjöds på vatten och glass. Albin fick också en isbit som han slukade i ett nafs. Allt går visst ner i den hundens mage ;).

Väl hemma fick Albin sin efterlängtade middag sen la vi oss i soffan och somnade båda två. Jag vaknade 02.20 och kravlade mig i säng och Albin kröp in i buren.

Har bara hunnit med en kort promenad nu på morgonen men snart har han mig hemma hela dagarna och då ska det bli mer bus och massor med träning för den lille herrn. Vi måste ju träna massor inför utställningen så att han kan stå stilla så domarna kan bedöma honom. Gåendet i ringen tror jag inte blir några problem men att stå stilla och inte sätta sig det är svårt.

Nu är det kafferast på jobbet.

Ha en riktigt bra dag och Let´s be carefull out there...

Tisdagen

kom och gick! Det var en riktigt varm dag och Albin har det lite jobbigt i värmen. Lunchpromenaden är en plåga för honom när det är allt för varmt och soligt. Går bra första kvarten då vill han framåt hela tiden men det slutar alltid med att han slänger sig på någon gräsplätt i skuggan för att kyla av sin mage,

Direkt efter jobbet åkte vi med Ella och Puma för att bada. Puma och husse (jag) simmar och badar mest hela tiden medan matte och Albin står och tittar på. Puma är galen i bollar som kastas ut i vattnet av Ella. 
Albin har en egen boll som han kan leka med men den är inte alls lika rolig som Pumas boll. Han snodde den ett par gånger igår till slut så vägrade han att släppa bollen. Spelade ingen roll hur mycket vi bände och vred i hans käft han totalvägrade att släppa :(.

Lossnade till slut i alla fall så Puma fick fortsätta att bada ;).

Väl hemma så tänkte jag träna lite loss med Albin så han tog sin kamptrasa och ville leka. Jag tog tillfället i akt och försökte få honom att släppa men då börjar han att morra åt mig istället. Då fick han veta att hen levde kan jag ju säga. Inte morra åt plasthusse.

Han hämtade också en gammal maggotsburk som stod ute på balkongen den tyckte han var rolig att leka med. Som tur var fick jag ta den ifrån honom innan han hade fått upp den.

Blev en lång skön promenad på kvällen (trots alla jäkla mygg).

Ikväll ska vi på utställningsträning. Ska ju ställa ut honom i Köping den 19/7 så det är lika bra att börja träna med honom redan nu.

Nu är det kaffe i solen som gäller innan jag tar emot en patient.

Ha en bra dag och Let´s be carefull out there....


RSS 2.0