Avslappnad!!!



Skönt att sträcka ut i plasthusses hall!

Två trötta kompisar


Helgen

har varit och farit :(. Har haft en helt underbar varm helg med flocken ;).. Det har badats och promenerats och busats hela helgen :). Tänk om alla helger kunde vara så här sköna, fast det är de ju nästan. Dessutom en riktigt trevlig avslutning på helgen, den ska vi inte glömma bort ;)...

Mitt i allt badande så har jag också köpt mig en ny tv. Det var verkligen på tiden för den gamla la av helt och hållet. Så nu är jag med en stor LCD tv. Ska bil kul att titta på den ikväll lite grann. Måste också möblera om lite hem tror jag. Får ta det en annan gång.

Vi har också planerat sommarens roadtrip i helgen. Det blir en lång resa för människor och för hundar men det ska väl gå bra. Ella satt igår och kollade boende efter vägen. Jag är ju annars van att köra sträckan till Västervik (120 mil) i ett sträck över natten. Tyvärr funkar inte det med två hundar i bilen.

Det är så härligt att se Albin och Puma tillsammans för de har verkligen blivit kompisar, visst bråkas de lite ibland men visst är det så att kärlek börjar med bråk.

Albin och jag funkar dessutom bättre och bättre också, så roligt är det. Han var hur lugn som helst under lunchpromenaden idag.
Har också anmält Albin till en utställning i Köping 19:e Juli, ska bli kul att se vad han får för omdöme av en riktig domare.

Nu tillbaka till jobbet.

Let´s be careful out there...

Badkruka!




Går med tassarna i vattnet sen lägger jag mig på mage för lite svalka!!! Bra att göra så för då kan jag dricka samtidigt.

Håller på att

avlida i denna värme. Vill inte ligga på stranden heller för jag är alldeles för blek för det. Ska åka och bada senare i eftermiddag istället med Ella och Puma när Ella har slutat jobba.

Jag ska i alla fall ta mig iväg till ett shoppingcentra för att titta på en ny tv. Den jag har haft är det inte mycket med längre. Jag trycker igång den och så slår den av sig själv efter någon minut.

Eftermiddag och kväll igår gick riktigt bra. Hundarna kommer bra överens. Tog med de på bad och Puma älskar att bada slänger sig i vattnet och simmar och hämtar bollar. Albin den kaxiga lilla vovven är mer rädd av sig och vågar inte riktigt prova att simma. Han går ut så han har vatten till magen sen backar han in till stranden igen.Spelar ingen roll hur mycket vi lockar med bollar och snälla röster.

Det är ju alltid lite bus mellan de här två hundarna och igår släppte vi de lösa tillsammans på stranden och båda två fick vax i öronen, hörde inte ett ljud av att vi kallade på de.

Lång promenad nu på morgonen som avslutades med bad, Bäst att passa på att gå på morgonen innan den värsta värmen under dagen kommer. Albin ligger nu utslagen på golvet bredvid mig. Det är SÅÅÅÅÅ varmt.

Nu ska jag göra mig i ordning för lite shopping.

Ha det nra

Let´s be carefull out there...

Hjälp

jag håller på att rinna bort i denna värme. Har precis gått med Albin en stund  och oj vad han flämtar. Han till och med la sig när vi kom in i skuggan på vissa ställen för att svalka sig lite. Har bäddat åt honom hemma nu i alla fall med en fuktig handduk som han kan ligga på ;).

Nu ska jag ut och äta lunch på jobbet. Det blir grillad fläskfilé och pastasallad ;).

Hej så länge!

Let´s be carefull out there...

Kvällen

har gått och vi börjar göra oss i ordning för att sova. Albin har fått vara duktig i eftermiddag när vi har varit hos veterinären och gett Albin ettårs vaccinet. Det gick jättebra lite godis och ett stick i nacken sen var det klart. ____________________________________________________________________________________ Efter veterinärbesöket åkte vi till Ella och Puma för lite bus. Lite hårdhänt lek med Puma först sen fick Albin brottas med Ella för att han inte kunde bete sig ordentligt. Ella fick några riktigt fina klösmärken på låret och magen.yandet Jag själv satt och mumsade i mig en burgare från MAX ;)... ____________________________________________________________________________________ Till slut fick vovvarna gå och bada ;)... Puma var hur glad som helst för detta Albin var mer sparsmakad. Gick med mig ut i vattnet en gång så han nästan hade vatten upp över ryggen. Sprang sedan iland och ville inte bada något mer. ____________________________________________________________________________________ Åkte sedan hem, jag var tvungen att hämta tvått från igår så Albin fick vara ensam hemma 10 minuter. Under den tiden hann han riva ner bilnycklar, en dosa portionssnus, en tidning och ett kvitto. Fråga mig inte hur det gick till...Lite lätt ond blev jag ju i och för sig men vad hjälper det när skadan redan har skett. ____________________________________________________________________________________ Nä nu är det dags att sova :D... Natti natti Let´s be carefull out there

Börjar närma sig

hemgång från jobbet nu. Ska bli så skönt att komma ut och bara få vara ett tag. Ska ta med Albin till veterinären. Verkar som att han inte har fått sin ettårs-vaccination så det måste göras. Som tur är så har de dropin tid idag mellan 17 och 19. Måste åka och hämta hans vaccinationskort bara hos Ella´s svägerska. Testet har gått bra idag men det var riktigt tungt att springa. Det kanske inte är så konstigt med tanke på att mitt blodvärde var så lågt. Låg innan tappning i måndags på Hb 144 hade idag innan test Hb 121. Så mitt testvärde blev klart sämre idag jämfört med förra testet. Första testvärde 52ml/kg kroppsvikt, idag 48ml/kg kroppsvikt. Det här är uppmätta resultat inte beräknade. Undrar också när mitt verktygsfält i bloggen ska komma tillbaka? Jag skriver i styckeindelningar men när jag publicerar så blir allt i ett enda tjockt stycke som är hur trist som helst att läsa :(... Nä nu ska jag jobba vidare en stund innan avfärd mot veterinären om 45 minuter. Let´s be carefull out there...

Flocken!


För det mesta söt!


Kan se farlig ut!


Ge mig något gott att äta!


Gräs är också gott!


Ännu roligare att dra i löplinan!


Det ÄR gott med löplina!


Albin poserar!


Äntligen

är tvätten avklarad och jag kan ta det lite lugnt. Vi har hunnit äta och vara ute och gå en lååång promenad. Albin gick hur bra som helst idag. Har både gått fot och med långt koppel. Han har nästan inte dragit någonting. Duktig Albin som gör såna framsteg. Tror att det kan hjälpa lite att jag har bytt halsband från ett halvstryp till ett helstryp. Just nu ligger han bara och myser med sin kamptrasa tror han är lite trötter ;). Värmen gör ju sitt till också. Nu ska vi bara ut en kortis till innan det är natten för oss. God natt! Let´s be carefull out there

Sådär

då var ännu en arbetsdag över :)... Har fått en del gjort i alla fall. Har fått igång ett av våra höghöjdsrum som vi har här. Ska låta det stå över natten och se så att det fungerar imorgon också :)... Det har varit en riktigt varm dag här i Boden skulle vara så skönt med ett hopp i det blå för att svalka min kropp lite men se det kommer jag inte att göra. Ska åka hem och gå ner i lilla helveteshålet (tvättstugan). Finns det något tråkigare att göra än att tvätta? Fast rena kläder är trevligt ;)... Albin mår som en prins tror jag, jag ska hem och kolla till honom och gå en lite längre promenad senare ikväll. Hade tänkt att prova att jogga med honom men kom på att det får jag ju inte :(. Jag får inte för jag ska köra ett maxtest imorgon, måste vara utvilad till det. Jag MÅSTE också komma i säng lite tidigare i natt så jag orkar att springa tills jag tar helt slut imorgon. Skulle vilja ha bättre resultat än sist men det kan nog bli riktigt svårt med tanke på att jag har lite mindre blod i kroppen. Tommy förresten: Albin kan skälla! Han skällde på mig igår när jag inte ville leka med honom :)... Tror att han har lärt sig av Puma, för hon lät lite igår när vi var ute och gick. Nä nu ska jag packa ihop och gå hem. Ha en skön eftermiddag. Let´s be carefull out there...

Nu

är det alldeles strax läggdags för oss. Albin har redan däckat i buren och jag är på väg till sängen ;). Det har varit en lång dag måste jag säga. Jobbat hela dagen även om det inte var så ansträngande. Sen varit ute på promenad med Ella och Puma. Vlev inte så lång promenad med tanke på alla mygg. Pratade med Ellas bror om hur jag bäst fostrar Albin. Sen har både Albin och jag duschat. Gick väl sisådär skulle jag säga men det tar sig hela tid. Kan väl säga att duschen inte är bästa stället just nu. Nä nu ska jag i säng... God natt

Idag

är det en trött dag för Albins plasthusse, satt uppe alldeles för länge i natt. Albin var riktigt duktig igår när vi var ute på kvällspromenaden, drog nästan inte alls i kopplet och gick bitvis fot utan några som helst problem.
Han har dessutom börjat slappna av mycket mer nu när vi är inomhus. Tror att han börjar förstå att det inte är lekdags när vi är inne. Vi har också arbetat bort hans längtan efter sovrummet. Han går inte längre än till tröskeln nu och jag behöver knappt säga till honom om det.

Snodde i och för sig en sko när jag stod i duschen nu på morgonen men han tog den bara till buren och den var otuggad ;). Duktig Albin!

Det är så skönt att han har börjat lyssna på mig, lystrar också till sitt namn emellanåt ;).

Idag är det tester som står på schemat styrketester närmare bestämt. Jag ska inte testas utan jag ska testa :)... Jag får mitt på torsdag när jag ska köra ytterligare ett Vo2 maxtest löpning. Det är så jobbigt men samtidigt kul. Undrar hur det kommer att kännas nu när jag har tappat ca 1 liter blod inder loppet av en vecka. Kommer nog att bli ännu tyngre än vanligt :D...

Nä nu är det jobb som gäller.

Let´s be carefull out there 

Dagens fångst ;)...

 

En liten älvgädda...

Bästa kompisarna!

 

Puma och Albin...

Trött Albin



Efter en hel dags bus.

Tråkigt

det är att behöva jobba imorgon igen :(... Har haft en helt underbar helg med Ella, Puma, Albin, Tina och Ola. God mat, god dryck, roliga lekar och mycket bus med hundarna.

Vi har tagit flera långa promenader varje dag i skogarna där vi har varit. Hundarna har kommit så bra överens hela tiden. De tycker verkligen om varandra :)... Även om Albin kan vara ett litet monster ibland ;).

Albin har under helgen bitit sönder en boll, lyckats skrämma en liten tjej ( som lekte med bollen ) tuggat på pinnar, huggit efter plasthusse ( fick inte tag i mig som tur var ), dragit i koppel, nästan tuggat av långlinan som hans husse köpte innan han åkte, slickat i sig gäddslem mm. mm. Med andra ord så har vi haft fullt upp.

Vi har också hunnit med att fiska en del. Vi har varit vid en liten bäck och metat bäcköring har också varit vid Skrövån på jakt efter Harr och Öring. Fick två små Harrar som åkte tillbaka i Älven och en Gädda tyvärr blev det ingen Öring för mig idag.

Just nu ligger Albin helt utslagen på golvet vid fåtöljen. Tror att han har mycket att bearbeta efter den här helgen. Hoppas att han har lärt sig att det inte är någon idé att försöka stå högre i rang än mig.

Jobb imorgon igen alltså, innebär att jag ska lämna blod för andra gången på en vecka om nu mitt Hb-värde har stigit över 135. Hoppas på det så jag får köra ett nytt maxtest i veckan ;)...
Ska också försöka dra igång ett höghöjdsrum som vi har på jobbet ;)....

Nu är det dags för sängen...


Snart är bilen

fullpackad och vi ska åka till Ella och Puma för att fylla bilen ännu mer :) sen bär det iväg till Gällivare för midsommarfirande och lite avkopplande fiske ;)...

Ska bli så skönt att ta det lugnt i ett par dagar.

Ha det nu så bra Tommy i landet långt borta och tack för trevligt snack igår.

Nä nu är det bäst att sätta fart. Skulle ju varit hos Ella vid nio. Bara Liiiite sen då rå ;)....

Ha en trevlig midsommar och Let´s be carefull out there...


Dagen kunde

ha börjat bättre men nu börjar det ordna upp sig. Känslan av stress har lagt sig. Har varit på lunchpromenad och Albin skötte sig riktigt bra (bara lite dra i koppel). Har blivit så mycket bättre bara från igår :). Undrar om det har med min sinnesstämning att göra var ju lite stressad på lunchen också.

Ikväll blir i alla fall sista kvällen som Albin och hans husse får träffas. Det var ju egentligen sista i Onsdags men husse råkade missa planet på Torsdag morgon så han blev kvar några extra dagar i Boden :D. Undrar om hanhinner i tid till planet imorgon. Jag kanske ska ringa och väcka honom!!!

Pia: Jag tänker inte prova att gnida mitt skinn med tomater det låter som du säger lite perverst ;)...

Finns rejälare doningar att använde dessutom. Djungelolja blandat med beckolja det är riktiga grejer det. Luktar som en nytjärad båt efter att man smort sig med det men, man slipper myggen i alla fall ;).

Sen finns ju också myggA som luktar lite snällare men som är riktigt effektivt i alla fall.

Suck, kom just på att jag måste till systemet efter jobbet :(... Hur roligt är det en dag som denna? Jag lär ju inte vara ensam på det stället idag :(.

Let´s be carefull out there!!!

Usch

vilken hemsk början på denna dag. Började med att jag försov mig. Börjar jobba 8.00. Vaknar 07.55 och har då en hund som ska rastas, bil som ska tömmas (den skulle lämnas på rekond 8.00) hinna till möte på jobbet 09.00.

Det blev ingen rolig promenad för varken mig eller Albin. Stressad plasthusse är inte roligt, och Albin som ville leka ;). Dessutom har han lyckats välta ut vattenskålen som står i hans bur så allt var blött. Alltså var jag  tvungen att hänga de sakerna på tork.

Har också en jobbarkompis som är duktig på att reta gallfeber på mig när jag redan är lite lätt irriterad.
Som tur är så skiner solen idag ;). Verkar också som att det kommer att bli fint hela helgen i Gällivare där vi ska fira midsommar allihop. Jag, Albin, Ella och Puma tillsammans med Ellas granne och hennes kille. Ska bli skönt att slappna av och fiska lite :). Kommer att bli uppäten av alla mygg men det kan det vara värt om man får lite fin bäcköring eller något annat gott :).

Snart dags för lunchpromenad ska jobba vidare en liten stund efter detta.

Ha en bra dag.

Börjar

bli lite trött i ögat nu. Det har varit en lång dag med arbete, filmkväll och lång promenad med Ella, Puma och Albin. Albin har fått gå i sele idag och det har gått lite bättre än vad det tidigare gjort. Albin är lite av en mästare på att dra i kopplet. Försöker verkligen att få honom att lugna ner sig lite :).

Han har nu fått sin mat, har tuggat ben och har nu somnat i soffan. Dags för mig att hoppa i säng också.

Sov gott. Det ska vi göra...

Nu

har vi varit på kvällspromenad med husse Tommy, Ella (min flickvän) och Puma. Hundarna kommer så bra överens och det är så roligt, hade kunnat bli lite jobbigt annars med tanke på att vi ska åka på semester med båda hundarna i sommar :).

De har idag varit lösa och lekt tafatt på en stor äng som var dyblöt efter allt regnande. Två dyblöta men lyckliga och trötta hundar efter den jakten. Albin har nu somnat i soffan och sover som en lite gris ;).

Sista kvällen dessutom för husse Tommy att träffa Albin. Jag ska ta hand om honom så gott jag kan jag lovar Tommy.
Hoppas att du får en riktigt skön resa och att allt löser sig i landet långt borta ;)...

Träningen med laget gick bra, deras tränare var riktigt nöjd också. Nu är det bara att hoppas på att de verkligen börjar köra hårt så att det ger lite resultat på tjejerna. De kan behöva det :)....

Nu är det dags att mota Albin i bur och släpa mig själv i säng.

Sov gott världen

Lunchen

var lugn idag. Tyvärr verkar det som att Albin har blivit lite risig i kistan :(. Månntro om han kan hålla sig tills jag kommer hem från jobbet. Måste komma ihåg att köpa påsar till honom, går ju inte alltid i skogen :D....

Det märks på jobbet att semestertiderna har börjat. Det är så lugnt och jag har inget att göra, det är tråkigt. Hmmm kanske ska söka lite artiklar som jag kan läsa för mitt andra jobb så jag själv kan komma igång och skriva de artiklar som jag ska göra.

Ska iväg ikväll och hålla en träning för ett handbollslag också det ska bli riktigt kul ;)... Kul att se om de har någon rörlighet och hur vana de är att köra styrketräning :).
Alltid kul att instruera även om det är lite svårare att instruera när det är en större grupp men det brukar funka i alla fall. De multiövningar som jag ska instruera är riktigt bra ger både styrka (explosivitet) och rörlighet ger också lite träning för hjärta och lungor ;)...

Nä nu är det artikelsök som gäller.

Ha en fortsatt bra dag....

Natten

har gått bra! Albin har sovit som en stock i sin bur och Plasthusse har sovit riktigt gott också. Känns lite trist att vara på jobbet och ha Albin ensam hemma i sin bur. Hoppas att han kan sova tills jag kommer hem på lunchen. Idag blir det annars bara jobb för mig fast det är en väldigt lugn dag. Har inte så mycket patienter. Första har redan varit, skulle bara ha sulor så det gick fort att prova ut de.

Tråkigt regnväder här uppe i Boden idag vill ju ha sommar och sol och inte en massa väta som kommer ner hela tiden. Det största problemet när det regnar så här är ju att myggen växer och frodas. Tror att det här är värsta myggsommaren hittills sedan jag flyttade hit upp och värre lär det bli om det fortsätter så här.

Näst sista dagen på det här jobbet också, har varit riktigt kul att vara här i drygt två månader. Har varit inhyrd från mitt ordinarie arbete så jag har ju det jobbet att gå tillbaka till och det känns skönt.

Nu är det dags att jobba vidare.

Ha en riktigt bra dag, det ska jag ha...

Första promenaden

med Albin är avklarad. Han är ett riktigt krutpaket som verkar orka hur mycket som helst. Nu har han i alla fall lugnat ner sig lite och ligger och vilar nedanför min fåtölj. Flickvännens amstaff gick hur lugnt och fint som helst så jag har lite att jobba med :).

Börjar bli dags för oss båda att sova nu. Hoppas att han kan känna sig lugn och trygg i sin bur i natt och att han inte gnäller hela natten. Han är visst inte så van vid bur men det är lika bra att han börjar vänja sig för han ska inte sova i min säng.

God natt och sov så gott.

Hej och välkomna

till vårat tillfälliga hem på nätet.

Jag sitter nu och väntar på att Albins husse ska komma hit för att lämna Albin för hans första natt här hos mig. Ska bli spännande att se hur han reagerar på att komma hit. Han har aldrig varit här tidigare så jag räknar med att det kan bli en rätt så sen natt och kanske inte så mycket sömn.
Albin har i alla fall en STOOOOR bur som han ska få sova i med täcken och kuddar från husse.

Blir förhoppningsvis en liten promenad med flickvän och hennes vovve senare. Hundarna har träffats tidigare så det ska inte vara något problem. Kanske skriver en liten rad efter vår promenad.


RSS 2.0