Sådärja,

morgonpromenad avklarad och frukost avklarad. Känner mig lite trött idag, är inte så aktiv när man fiskar men tänk att man ändå blir trött av att sitta ner hela dagarna.
Har som sagt haft ett par helt underbara dagar uppe i Tornedalen. Vi har bott i en liten stuga vid Tärendöälv och jag måste säga att det ÄR ett Paradis på jorden. Det är inte helt lätt att ta sig till detta ställe men det är värt tiden det tar att ta sig dit. Färden går med bil några mil från Tärendö in på en skogsväg som är jävligt stenig. Sen är det en bra bit att gå och bära all utrustning över en jättemyr. Myren är som tur är spångad annars hade det varit riktigt jobbigt. Jag är så glad att jag fortfarande har möjlighet att åka dit och att jag fortfarande är välkommen av familjen som äger stället. Stugan tillhör alltså mitt ex, ex föräldrar :) och jag har varit där med hennes lillebror.

Det finn ingen el eller rinnande vatten i stugan så man lever ett riktigt enkelt liv. Grillar över öppen eld, de har i och för sig gasolkök så vi har kunnat koka vårt morgonkaffe där i alla fall :). Annars består mest kosten av grillad korv eller den fisk vi har fångat under dagen. Finns det något godare än färsk fisk som man saltar lite och sen halstrar över öppen eld :)...Tror att jag skulle kunnat stanna där hur länge som helst. Det som är mest fascinerande är tystnaden. Hör ingenting annat än vindens sus i träden och fåglarnas kvitter och kraxande (Korpar) och lite fiskar som vakar eller plaskar i vattnet.

Fisket har varit sisådär, har sett en hel del lax som har hoppat och gjort fina magplask men tyvärr så har vi inte lyckats att fånga dem. Har provat massor med olika fiskesätt men det har inte hjälpt. Fick ändå några Abborrar och någon Harr men inte mer än så. Fiskekompisen fick i och för sig en lax på 7 kilo så vi blev inte helt utan.

Vi har också sett bäver och mink som lever där i älven. Så kul att det är ett så rikt djurliv runtomkring.

Albin har alltså varit hos Ella medan jag har varit borta och som jag förstår det så har han varit en riktig lite jävel mot både Ella och Puma. Hihi kul att någon annan får uppleva hur jag har haft det under den tid som han har varit hos mig. Nu är han bara lugn och ligger och sover mest hela tiden. Hostan som Ella pratade om märker jag inget av. Han hostade i och för sig till två gånger imorse men efter det har det varit helt tyst. Det kanske är som du säger Pia att han har fått lite tjejbaciller hemma hos Ella och Puma ;)...

Nu tänker jag gå ut i solen och ha det skönt ett tag trots att jag brände min stackars kropp under fisket igår.

Här kommer lite bilder från fisket.

Båten och älven
Kapten C i forsbåten.

Från fören
Älven föröver, så vackert...


Stugan ligger på denna udde.


Stugan som vi bott i.


Utsikt från stugan.


Utsikt med forsbåten i förgrunden...


Laxen som C fick upp. 7 kg vägde den. Tyvärr är bilden suddig men det är en rejäl firre :)...

Nu är det solen som gäller.

Ha en bra dag och Let´s be carefull out there!



Kommentarer
Postat av: Pia

Oj vilket fint ställe!

Härligt du verkar ha haft det!

Ingen liten firre din kompis fått! Wow!

2009-08-06 @ 15:31:32
URL: http://sugarwitch.blogg.se/
Postat av: camilla och hundarna

vilken jättefisk!! hur lyckas man få upp den utan att ramla över bord?

2009-08-06 @ 22:29:59
URL: http://libertine.zoomin.se
Postat av: camilla och hundarna

huggkrok?? låter ju livsfarligt!..som nåt den där fiskegubben i "jag vet vad du gjorde.." skulle kunna ha! hihi.. ska du på den inofficiella på blkk på söndag med albin?

2009-08-06 @ 23:19:40
URL: http://libertine.zoomin.se
Postat av: camilla och hundarna

jasså och anmälningen har ju gått ut...men dom du säger är ju ändå bra med socialisering o man kan ju träna fast man inte är med!



olga ska faktiskt gå med bonnie..bonnie tycker det är jättetråkigt att vara på utställning med mig, bara är sur och går med huvudet i backen...så vi ska se om det går bra med olga o isf ska hon prova ställa henne den 29e i måttsund på dvärghundsklubbens utställning. :)

2009-08-06 @ 23:35:03
URL: http://libertine.zoomin.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0